ҐорҐани

Природний

заповідник

«Арніка» в Галицькому національному природному парку

19 жовтня здійснено виїзне засідання дитячого екологічного клубу «Арніка» в один з об’єктів природно-заповідного фонду Прикарпаття – Галицький національний природний парк.


Начальник наукового відділу природоохоронної установи Маланюк Василь Богданович цікаво і змістовно ознайомив присутніх із діяльністю Галицького НПП, який був створений 9 серпня 2004 року.


З розповіді науковця діти дізналися про те, що на території парку зберігаються, відтворюються та раціонально використовуються типові та унікальні лісові, лучно-степові та водно-болотні комплекси та об’єкти, які мають особливу природоохоронну, наукову, історико-культурну, оздоровчу, освітню та естетичну цінності.


Під час проведення екскурсії гості відвідали центр реабілітації та реінтродукції диких тварин. Вони з цікавістю слухали про тварин і птахів, які мешкають у реабілітаційному центрі.


Ще однією атракцією для членів екоклубу було відвідання мурашиного будинку-гіганта (висота підземної частини становить 4 м, тут можуть мешкати до 1,5 млн мурашок) і одержання інформації про рудих мурашок.

Побувавши в музеї «Природа Землі Галицької» екскурсанти детальніше дізнались про флору і фауну Галицького НПП, а саме, що у рослинному покриві та серед представників фауни трапляються як подільські, так і карпатські види; на території парку виявлено 45 видів рослин і 37 видів тварин, що є представниками Червоної книги України, 4 і 9 відповідно – Європейського Червоного списку та 6 видів рослин і 158 видів тварин, що знаходяться під охороною Бернської конвенції.


Члени клубу висловлюють щиру вдячність працівникам НПП за проведену екскурсію. Вони неодмінно поділяться враженнями з однолітками та приїдуть у цей чарівний край.