ҐорҐани

Природний

заповідник

Школярі за збереження молодих хвойних дерев

Провідний фахівець сектору екологічної освіти Роман Кузнєцов завітав до Надвірнянської загальноосвітньої школи-інтернату, де провів екологічні заняття для учнів 5-6 класів.

Спершу вихованці дізналися про те, що напередодні відзначався Міжнародний день гір. Присутні дізналися багато цікавої інформації про природний заповідник «Ґорґани», оскільки територія заповідника розташована в межах Довбушанських Ґорґан.

Вони також переглянули слайдфільм «Таємничі Горгани», дізналися про гірські вершини Ґорґан та заселеність їх різними видами рослин.

Учням було роздано філворд (різновид кросворда) «Вершинами Ґорґан», які вони успішно розв’язали.

Також з вихованцями проведено вікторину «Знавці Українських Карпат». За правильні відповіді учні нагороджені кишеньковими календарями.

Наступним етапом заходу стала розповідь про Всеукраїнську акцію «Збережи ялинку». Метою акції є запобігання вирубки молодих хвойних дерев перед новорічно-різдвяними святами. Проведення заходів має глибоке моральне та виховне значення для дітей, оскільки навчає їх бути уважними до довкілля, співчутливо ставитися до всього живого та виховує бережливе ставлення до лісових насаджень.

Присутнім презентовано буклет «Збережи ялинко». 

Роман Ігорович розповів про необхідність збереження хвойних дерев, українську новорічно-різдвяну символіку, альтернативні атрибути свят (штучна ялинка, новорічно-різдвяна композиція зроблена власноруч тощо) та про відповідальність за порушення природоохоронного законодавства.

Педагогам були подаровані друкові видання заповідника.